Repeated TPMS Fault - G8Forum.com - Pontiac G8 Discussion Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 07-25-2011, 05:30 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 4
Repeated TPMS Fault

Hi Gang,

I've recently purchased a 2009 G8 GT with about 26000 miles on it. After I got it home, the TPMS kept faulting out. Took back to dealer, they did the reset, problem persisted. Took it back, the replaced 3 sensors. Problem persisted. Took it back and the removed the rear tint and replaced the receiver. The problem still persists.

It seems that I drive it for about 20 miles then the fault appears. After the car is shut off for a while, the fault clears. I have put it in engineering mode and when the fault comes up even there the psi goes to --. it is currently at the dealer and they are waiting to hear from "tech support" to help identify the issue. I know some have had issues, but is there any clear answer to this.. Is this a persistent problem. Tires and wheels are stock.

Thanks in advance!
mbuczek is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 09-19-2011, 10:14 AM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 1
I have a 2009 gt g8 and every morning my tires are down until they warm up !!
Basee is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 10-01-2011, 01:05 PM
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 3
You can go to your dealer and have your TPMS reset.
harddrivet is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 10-02-2011, 05:55 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by harddrivet View Post
You can go to your dealer and have your TPMS reset.
I've been back to the dealer a few times. Resetting does not do the trick. it's been back to the dealer a few times and 3 of the 4 wheel sensors have been replaced, and I believe that the unit has been replaced as well. Still...after 20-40 min, the tpms fault comes on. It is not always consistant though so I am not sure what the problem is. The last time I went to the dealer they said they could not reproduce the problem. Thinking of taking it to a buick dealer that used to sell pontiacs. Perhaps they know of the issue and can correct it.
mbuczek is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the G8Forum.com - Pontiac G8 Discussion Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome